Coaching

Outdoor-Coach; een natuur coach die je meeneemt naar buiten en je zelf laat onderzoeken, ontdekken en ervaren: Je bepaald zelf het tempo in je ontwikkeling, in het formuleren van leerdoelen en het implementeren van je (nieuw hervonden) kwaliteiten. "De obstakels op je levenspad zijn de uitdagingen die je verder zullen helpen in je persoonlijke groei !"  


Waarom Coaching ? Natuur Coaching is voor iedereen die ervoor kiest voor een bewuste ontwikkeling te maken in het leven. - Je zoekt avontuur, je wilt ervaren wat je kan en bent benieuwd naar welke uitdagingen er voor jou op je pad liggen - Je bent in een levensfase waarin je een nieuwe stap voorwaarts wilt maken of in een andere richting wilt navigeren - Je ervaart stress op je werk of in je privéleven en wilt hier van los komen en dit in perspectief plaatsen - Je wilt bewust keuzes maken waarbij ratio en gevoel in balans zijn en kunnen fungeren als navigator en inspirator  - Je wilt steviger in het leven staan, werken aan je zelfvertrouwen, aan zelfbeschikking; je leven is van jou ! Gesprekken in de buitenlucht, uitdagingen aangaan in de natuur en genieten van het buitenzijn, vormen de basis van de sessies. Ontdek je natuur ìn de natuur ! 


Coaching bij conflicthantering en werkgerelateerde agressie Na jaren in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en bij justitie werkzaam te zijn geweest, heb ik zelf diverse vormen van verbale en fysieke agressie ervaren. Een conflict kan grote impact hebben op de werksfeer, de werkrelatie met collega's en/of de doelgroep, maar vooral op je eigen functioneren. Veiligheid is de basis waar vanuit gewerkt moet kunnen worden, helaas is deze voorwaarde om goed te kunnen functioneren, niet altijd aanwezig... Tijdens de coaching wordt er fysiek ruimte geboden door de natuur op te zoeken en is er de rust om te luchten, te praten, te evalueren en te zwijgen. Je kunt zelf coaching aanvragen via de werkgever, maar de werkgever kan je ook doorverwijzen voor een oriënterend gesprek in de buitenlucht.    


Locaties Er zijn een aantal natuurgebieden waar ik graag verandering en ontwikkeling laat plaatsvinden tijdens de (natuur)coaching: - Omgeving Ede, waarbij we kunnen genieten van de hei en park de Hoge Veluwe - Omgeving Nijmegen, waar we kunnen wandelen in de glooiende bossen aan de rand van de stad of zelfs even kunnen oversteken naar het Reichswald - Omgeving Bemmel, een klein dorpje tussen Nijmegen en Arnhem met schitterende uiterwaarden en een unieke natuur die uitstrekt via Gendt naar Doornenburg - Omgeving Coo, Belgische Ardennen, wanneer er ruimte is voor een intensieve coaching van meerdere dagen aaneen met bijzondere uitdagingen


Project "Op naar de Top"

Als kliminstructeur heb ik zowel in- als outdoor- (sport)klimlessen gegeven en ben ik als examinator werkzaam geweest. Ik vind het dan ook erg leuk om dit project aan te mogen bieden. "Op naar de Top" is niet alleen een project waarbij je de basis van het sportklimmen leert, maar waar we tevens tijdens het klimmen parallellen trekken  tussen de keuzes die je maakt tijdens de sport maakt en de keuzes die je maakt in het dagelijks leven. Sportklimmen is meer dan alleen een recreatieve sport, sportklimmen vraagt vertrouwen in jezelf en jouw klimpartner, verantwoordelijkheid, duidelijke communicatie, inzicht en inschatting, het vraagt je om vooruit te kijken tijdens het klimmen en tijdens het zekeren van jouw klimpartner. Je kunt  fysieke en mentale grenzen onderzoeken, aangeven en verleggen en je werkt samen ! Daarnaast is sportklimmen ook nog eens erg gezond voor je lichaam en gebruikt je alle spieren.

Wil je inschrijven voor een "op naar de Top" project, vraag dan informatie aan via email. Een compleet project, inclusief huur van materiaal kost € 650,-  Dit project is ook uitermate geschikt voor jongeren met een PGB (persoons gebonden budget)